Main Menu

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Suna Dumankaya Bitkisel Saç Boyaları

Suna Dumankaya bitkisel saç boyalarını açıklıyor. Suna Dumankaya'nın bitkisel saç boyaları hakkındaki açıklamalarını bu makalede inceleyebilirsiniz...

Suna Dumankaya saç beyazlaması sorunu yaşayanlar için bitkisel saç boyaları tarifi verdi. Beyazlayan saçlar için ceviz kabuklarını iyice dövün püre haline getirin. Bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın ve 20 dakika demlendirin. 20 dakika sonunda süzüp içine ezilen ceviz kabuklarından 1 çorba kaşığı ekleyin. Saçlarınıza bu karışımdan sürüp 1 saat bekletin. 1 saat sonunda ılık suyla saçınızı yıkayın. Haftada 1 gün uygularsanız saçlarınızın rengindeki değişimi fark edeceksiniz. Beyazlaşan saçlarınız koyulaşır.

Suna Dumankaya’nın bir diğer koyulaştırma formülü ise, cevizin dış kabuklarını haşlayın, içine ıslatılmış yarım Kahve fincanı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru maya ekleyin. Saçınıza sürün ve 2 saat bekletin.

Doğal sarı saçlar için Suna Dumankaya saç boyası tarifini açıkladı. Bitkisel Papatya maskesiyle doğal sarışın olmak çok kolay. 1 avuç papatyayı bir demliğe koyun ve üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte 2-3 saat benmari usulü kaynatın ve 1 gün demlendirdikten sonra süzün. Haftada 2-3 defa bu yağdan sürün ve güneşli yerde durun. Saçınızı bir şeyle kapatmayın. 4-5 uygulamadan sonra saçlarınız sararmaya başlayacaktır. Yazın bol güneşli havalarda uygulamanız daha iyi sonuç verecektir.

Hiç yorum yok: